BAŞYAZI">
Turkish Journal of Pathology

Türk Patoloji Dergisi

Turkish Journal of Pathology

Turkish Journal of Pathology

2009, Vol 25, Num, 3

BAŞYAZI

Şükrü Oğuz ÖZDAMAR 1

1

Viewed: 2368
 - 
Downloaded : 1219

Introduction

Değerli Meslektaşlarım,

Sizlere Türk Patoloji Dergisi'nin Cilt: 25, 2009 yılı 3. ve son sayısını sunarken, yayımlanan önceki sayımızdan bugüne geçen üç ay içinde yaşadığımız bazı gelişmeleri paylaşmak istiyorum.

Dergimiz TÜBİTAK/ULAKBİM, EBSCO'dan sonra DOAJ ve NewJour tarafından da dizinlenmeye başlamıştır.

Yaptığımız çalışmalar sonucu Türk Patoloji Dergisi'nin 1985 yılında yayımlanan ilk sayısından 2006 yılına kadar olan yayımlanmış tüm makalelerinin web alanımızda arşivlenmesi tamamlanmıştır. Bu alanda geçmişte 1974-1980 ve 1991-2002 tarihleri arasında yayımlanmış Ankara Patoloji Derneği'nin yayın organı Patoloji Bülteni ile 2004-2006 yılları arasında Ege Patoloji Derneği'nin yayımladığı Aegean Pathology Journal dergilerinin arşivleri de yer alacaktır. Tek eksiğimiz olan Türk Patoloji Dergisi'nin 1985 yılı 2. sayısının bulunup, tarafıma ulaştırılmasında yardımınız olursa çok memnun olacağım. Web alanımızdaki yayın ve yazar arama motorlarının da kapsayacağı bu arşivde bulunan Türk Patoloji geçmişinin yayımlanmış makalelerine kolayca erişebileceğiz. Türk Patoloji Dergisi ve Patoloji Bülteni arşivlerinin web alanına yerleştirilmesinde benimle birlikte büyük özveri ile çalışan Dr. Havva Gökçe'ye, arşiv materyalinin tamamlanmasına katkıda bulunan meslektaşlarıma, Dr. Işın Kılıçaslan'a ve Dr. Gökhan Gedikoğlu'na; Pleksus firmasından Canan Akkoç, Çiğdem Eratak ve Aylin Gökduman'a; destekleri için Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Arzu Sungur'a ve değerli Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim. Bundan sonraki hedeflerimizden biri de yapılmış olan kongre ve sempozyumlarda sunulan konferans ve bildiri özetlerinin arşivlenmesine çalışmak olacaktır.

2006'dan bugüne birçok farklı konuda yazılmış makaleleri değerlendiren ve dergimizi bugünlere taşıyan editörlerimizi rahatlatmak amacıyla Haziran 2009'da editörler kurulu üyelerinin görev alanları ve tanımları yenilenmiş; yardımcı editörlerimiz daha aktif olarak çalışmaya başlamışlardır. Bu kapsamda aynı tarihte Dr. Funda Demirağ, Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından yardımcı editör olarak görevlendirilmiştir. Editörler kurulumuzun başarılı çalışmaları ile dergimize nitelikli makale gelişinin ve bölgemizde saygınlığımızın artacağına inanıyorum. Bu sürece katkı amacı ile Patoloji Dernekleri Federasyonu'nun, her yıl yapılan Ulusal Patoloji Kongresi'nde verilmek üzere, yıl içerisinde Türk Patoloji Dergisi'nde yayımlanmış araştırma makalelerinden bir tanesine ödül verme kararı aldığını bildirmekten sevinçliyim. Web alanımızda yeni oluşturulan ”Duyurular” bölümünden konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu alanda dergimiz ile ilgili son gelişmeleri izleyebilir; ayrıca buradaki anketimizi doldurarak, dergi ile ilgili beklentilerinizi saptamamıza yardımcı olabilirsiniz. Bir başka yeni oluşturulan “Popüler Makaleler” bölümünde dergimizin “Çok Okunan” ve “Çok İndirilen” makalelerini inceleyebilirsiniz. Dergimiz ile ilgili her türlü bilgiyi almak ve iletişim kurmak için, sürekli olarak güncellenen ve yenilenen www.turkjpath.org adresinden yararlanabilirsiniz.

Bu sayımıza derleme makalesi gönderen ve değerli katkılarıyla bizi onurlandıran Dr. Dilek Ertoy Baydar ve Dr. Jonathan I. Ebstein'a; Federasyon ve Kongre çalışmalarının sizlere ulaşmasında seçkin ve yüksek nitelikli çalışmalarından dolayı Buluş Tasarım ve Matbaacılık'a, dergimizin yayıma hazırlanmasındaki değerli katkıları nedeniyle Dr. Burak Bahadır'a teşekkür ederim.

Esenlik dileklerimle,

Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar
Baş Editör

Keywords :