Turkish Journal of Pathology

Türk Patoloji Dergisi

Turkish Journal of Pathology

Turkish Journal of Pathology

2010, Vol 26, Num, 1

Editorial

Şükrü Oğuz ÖZDAMAR 1

1

Viewed: 1798
 - 
Downloaded : 1068

Introduction

Değerli Meslektaşlarım,

Sizlere sunduğumuz Türk Patoloji Dergisi'nin Cilt: 26, 2010 yılı ilk sayısında Editörler Kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda makale sayımızın arttığını göreceksiniz. Katkılarınızla ileride bu sayının daha da artacağını umuyorum. Böylece bir yıl içinde araştırma makalelerinin ağırlıklı olduğu en az 50 makale yayımlamayı hedefliyoruz.

Uluslar arası niteliği artan dergimizde, makalelerimizin çoğunun İngilizce dilinde yazılmış olduğunu da fark edeceksiniz. Bazı dizinlere kabul edilme ve daha yüksek atıf alma olasılığını gözeterek ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile bazı Türkçe yazılmış araştırma makaleleri tarafımızdan İngilizce'ye çevrilmiştir. Giderek daha çok sayıda İngilizce makale yayımlamak arzusundayız. Bu konuda yazarlarımıza önereceğimiz İngilizce'ye çeviri ve redaksiyon hizmeti alabilecekleri kuruluşları yakında yenilenecek olan web sayfamızda duyuracağız.

2010'da Eskişehir'de yapılacak olan Ulusal Patoloji Kongresi bünyesinde araştırma görevlilerine, akademik hayata hazırlanan veya yeniliklerden haberdar olmak isteyen meslektaşlarımıza yönelik bir “Bilimsel Yayımcılık” paneli yapılmasına karar verilmiştir. Bu konu ile ilgili gelişmeleri de web sayfamızda bulacaksınız.

Görevlerinden ayrılan yardımcı editörlerimiz Dr. Bilge BİLGİÇ'e ve Dr. Ali Rıza KANDİLOĞLU'na çalışmalarımıza yaptıkları katkılardan dolayı Editörler Kurulu adına teşekkür ediyorum.

Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından atanan yeni yardımcı editörlerimiz Dr. Sergülen DERVİŞOĞLU, Dr. Mine GÜLLÜOĞLU ve Dr. Selda SEÇKİN'e yeni görevlerinde başarılar dilerim.

Esenlik dileklerimle,

Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR
Baş Editör

Keywords :