Turkish Journal of Pathology

Türk Patoloji Dergisi

Turkish Journal of Pathology

Turkish Journal of Pathology

2014, Vol 30, Num, 1

Editorial

Alp USUBÜTÜN 1

1

Viewed: 2034
 - 
Downloaded : 909

Introduction

Değerli Meslektaşlarım,

Antalya'da gerçekleşen 23. Ulusal Patoloji Kongresi'nde “Türk Patoloji Dergisi Yılın Araştırma Makalesi Ödülü” sahibini buldu. Prof. Dr. Nesimi Büyükbabani, Prof. Dr. Beyhan Demirhan, Prof. Dr. Ömer Günhan, Prof. Dr. Şükrü Özdamar ve Prof. Dr. Suzan Zorludemir'den oluşan jüri Banu YAMAN, Bengü GERÇEKER TÜRK, Günseli ÖZTÜRK, İlgen ERTAM, Gülşen KANDİLOĞLU, Taner AKALIN tarafından yazılan “Follicular Mucinosis and Follicular Mycosis Fungoides: Clinicopathological Evaluation of Seven Cases” isimli makaleyi ödüle değer buldu. Çalışmanın ilk ismi gelecek yıl Ulusal Patoloji Kongresine yol, konaklama ve katılım giderleri Patoloji Dernekleri Federasyonu'ndan olmak üzere davetli olacaktır. Bu vesile ile her yıl verilmekte olan bu ödülü hatırlatır, yeni araştırmalarınızı dergimizde yayınlamak üzere göndermenizi bekleriz.

Bu yıl ilk kez verilen ve bundan sonra geleneksel hale getirilip her yıl verilmesi planlanan “Yılın Danışmanları Ödülleri” de sahiplerini buldu. Ödül sahipleri “Türk Patoloji Dergisi” dijital ortama taşındıktan sonra en çok makale değerlendiren danışmanlar arasından, sistematik değerlendirme yaparak makalelerin gelişmesine katkı yapan danışmanlardan seçildi. Elsevier'in desteği ile Prof. Dr. Ömer GÜNHAN, Prof. Dr. Nilgün KAPUCUOĞLU ve Prof. Dr. Burçin ÇEVİK TUNA'ya ödülleri 23. Ulusal Patoloji Kongresi'nde verildi. Gerçekten nitelikli bir makale oluşturma açısından önemli bir işleve sahip danışmanlarımıza yaptıkları katkılar için çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da “Yılın Danışmanları Ödülleri” değerlendirme içeriği ve süresi göz önüne alınarak verilmeye devam edecektir.

Ayrıca neredeyse tüm araştırma makalelerini biz patologlar ile birlikte detaylı olarak değerlendiren ve araştırma makalelerine önemli katkılar yapan, İstatistik Baş Danışmanı Prof. Dr. Ergun KARAAĞAOĞLU başta olmak üzere İstatistik Danışmanlarımız Dr. N. Anıl (BARAK) DOLGUN, Dr. Sevilay KARAHAN, Dr. Jale KARAKAYA'ya “Danışman Özel Ödülü” vermeyi uygun bulduk. Tüm istatistik danışmanlarımıza bir kez daha teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.

Daha önce sizlere makale değerlendirme sürecimizi hızlandırdığımızı duyurmuştuk. Artık bize gelen makalelere 1 ay içerisinde ilk yanıtı vermeye çalışıyoruz. Ayrıca kabul edilen makaleleri de 2 ay içinde “erken çevrimiçi” yayınlayacağımızı bildirmek istiyoruz. Bugüne kadar kabul edilmiş, ancak henüz yayınlanmamış tüm makaleleri de birkaç ay içinde erken çevrimiçi yayınlayacağız. Böylece yayınlarınız zaman kaybetmeden, çok kısa bir süre içerisinde okuyucuya ulaşabilecektir. Bilginin çok çabuk eskidiği bir dünyada, bunun dergimiz açısından önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz.

Son olarak Türk Patoloji Dergisi'nin Facebook sayfasının aktif olarak çalıştığını, sürekli yayın etiği, makale yazım teknikleri gibi tıbbi yayıncılık ile ilgili bilgiler paylaştığımızı ve izleyen kişilerin sayısının da sürekli arttığını hatırlatarak henüz izlemeyenleri derginin web sayfasını izlemeye davet etmek istiyorum.

2014 yılının tüm meslektaşlarımıza sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum.

Saygı ve Sevgilerimle,

Dr. Alp USUBÜTÜN

Türk Patoloji Dergisi Baş Editörü

Keywords :