Turkish Journal of Pathology

Türk Patoloji Dergisi

Turkish Journal of Pathology

Turkish Journal of Pathology

2013, Vol 29, Num, 3

Editorial

Alp USUBÜTÜN 1

1

Viewed: 1686
 - 
Downloaded : 746

Introduction

Değerli Meslektaşlarım,

Bildiğiniz gibi Türk Patoloji Dergisi her sene, o yıl dergide yayınlanan araştırma makaleleri içerisinden “Uluslararası Yayın Kurulu” üyelerinden oluşturulan jürinin değerlendirmesi ile “Yılın Araştırma Makalesini” seçiyor. Seçilen makalenin ilk yazarının bir sonraki yıl Ulusal Patoloji Kongresi katılım, yol ve konaklama ücretleri Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından karşılanıyor. Bu sene de verilecek bu ödül vesilesi ile özellikle araştırma makalelerinizi dergimize göndererek yapacağınız katkıları beklediğimizi söylemek istiyorum.

Bugün artık danışmanların, makalenin niteliğini arttıran önemli aktörlerden birisi olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Nitelikli bir danışman değerlendirmesinin, makalenin ve dolayısı ile derginin kalitesini arttırdığı ve makalelerin revizyon sonrası daha fazla atıf aldıkları bilinmektedir. Bu nedenle bu sene ilk kez uygulayacağımız ve daha sonraki yıllarda da devam edecek olan “Yılın Danışmanları” ödüllerini de vereceğiz. Bu sene ilk olması nedeniyle elektronik yayıncılığa geçişimizden itibaren, en çok makale değerlendirerek derginin gelişmesine katkıda bulunan danışmanlar içerisinden seçilecek 3 danışmana ödüllerini Ulusal Patoloji Kongresi'nde vereceğiz ve Ocak 2014 sayısında da sizlere dergi aracılığıyla duyuracağız. Bize bu ödülleri vermemizde destek olan ELSEVIER'e de özellikle teşekkürlerimi bildirmek istiyorum.

Bundan sonrası için, daha objektif bir değerlendirme sağlamak amacıyla bir danışman değerlendirme sistemi oluşturduk. Böylece danışman raporlarını zamanlama ve nitelik açısından puanlıyoruz. Editörlerimiz iki ayrı parametrede gelen danışman raporlarını değerlendiriyor. Raporlar zamanında ulaşıp ulaşmadığı ve ne ölçüde sistematik değerlendirme yapıldığı göz önüne alınarak puanlanıyor. Bu puanların toplanması ile önümüzdeki yıllarda o “Yılın Danışmanları” ödülleri sahiplerini bulacaktır. Her ne kadar sadece 3 danışmanımıza bu ödülü verebilecek olsak da katkılarından dolayı bizlere destek olan tüm danışmanlarımıza tekrar teşekkür ederiz.

Bu sene Ulusal Patoloji Kongresi'nde ELSEVIER katkılarıyla “How to Publish a World-Class Paper in an International Journal?” ve “Th e Assessment of Pathology Research Output Performance, Impact and Collaboration Overview in Turkey.” başlıklı konuşmaların herkes için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bu toplantılar eğitici olduğu kadar, bize Bilim Dünyasındaki yerimizi de gösterecek ve geleceğe yönelik bir perspektif kazandıracaktır.

Ocak 2014 sayımızdan başlamak üzere derginin kaynak yazım formatını değiştiriyoruz. Bugün gelişen teknoloji ile her gün yeni kaynak çeşitleri ortaya çıkmakta ve makalelerde atıf yapılabilmektedir. Tıp dergilerinde çok sık kullanılan ve güncellenen bir form olması nedeniyle Ocak 2014 sayımızdan başlamak üzere “International Committee of Medical Journal Editors (ICMJE)” tarafından geliştirilen “Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals” kurallarına göre düzenlenme yapacağız. Böylece her tür kaynağa standart atıf yapılabilecek ve kaynak düzenleyen yazılım programları yazarlar tarafından kullanılarak doğru ve kolay kaynak yazımı sağlanacaktır.

Sosyal medyanın insanlar arası iletişime, her geçen gün artarak süren inanılmaz katkısını hepimiz görmekteyiz. Birçok kurum artık Facebook ve Twitter gibi araçları günlük yaşamlarının bir parçası haline getirdiler. Biz de sizlerle daha yakın etkileşim içinde olmak ve günlük yaşantınızın bir parçası haline gelmek için Türk Patoloji Dergisi Facebook sayfası oluşturduk. Duyurular kadar bazı bilgilendirici paylaşımların da olacağını bildirerek hepinizi bu sayfayı izlemeye davet ediyoruz.

Saygı ve Sevgilerimle,

Dr. Alp USUBÜTÜN
Türk Patoloji Dergisi Baş Editörü

Keywords :