BAŞYAZI">
Turkish Journal of Pathology

Türk Patoloji Dergisi

Turkish Journal of Pathology

Turkish Journal of Pathology

2009, Vol 25, Num, 2

BAŞYAZI

Şükrü Oğuz ÖZDAMAR 1

1

Viewed: 2075
 - 
Downloaded : 1289

Introduction

Ulusal Patoloji Dernekleri Federasyonu'nun resmi yayın organı olan Türk Patoloji Dergisi'nin Cilt: 25, 2009 yılı ikinci sayısı olan Mayıs sayısı ile karşınızdayız. Bu sayımızda TÜBİTAK/ ULAKBİM ve EBSCO tarafından dizinlenmeye başladığımızı size bildirmekten gurur duyuyoruz. Diğer veri tabanlarına başvuru çalışmaları ve değerlendirmeler de devam etmektedir.

Sizin de fark edeceğiniz gibi bu sayımız ile birlikte dergimizde bazı yenilikler yapılmıştır. Bunlar arasında beğeneceğinizi umduğumuz boyut, yazı ve şekil formatı değişiklikleri (örn., fontlar, renkli şekiller gibi) yanında “Amaç ve Kapsam” ve “Yazarlar için Bilgiler” bölümleri sayılabilir. Ayrıca ulusal üyelerimizin “SCI - Web of Science” atıf dizininden elde edilen veriler doğrultusunda belirlendiği, uluslar arası bir yayın kurulu oluşturulmuştur. Belirli aralıklar ile yapılacak değerlendirmelere göre bu kurula yeni isimler katılabilir.

Elinizdeki bu sayı, ülkemizdeki yaklaşık 1200 adresin yanı sıra ilk kez, çevre ülkeler başta olmak üzere otuz altı ülkeden belirlenmiş 120 adrese de ulaşacaktır. Ülkemizin ve bölgemizin kaliteli bir patoloji dergisi olarak amacımız, her bölümünün ilgi ile izlendiği bir bilgi kaynağı olmaktır. Sizlerin destek ve katkılarıyla bu hedefe ulaşacağımızdan kuşkumuz yoktur. Dergimize olan katkılarınız geleceğe olan inancımızı güçlendirmektedir.

Dergimiz ile ilgili her türlü bilgiyi almak ve iletişim kurmak için, yenilenmiş olan www. turkjpath.org adresinden yararlanılabilir. Dergimizin ilk yayın tarihi olan 1985'den 2000 yılına kadar yayımlanmış olan önceki sayılarının da web alanımızda yer alması için çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca önümüzdeki dönem çalışmalarına yol göstermek amacıyla bir anket düzenlenmiştir. Federasyonumuzun www.turkjpath.org adresinden ulaşılabilecek bu anketin doldurulması, dergi ile ilgili beklentilerinizi saptamamıza yardımcı olacaktır. Daha iyiye, en iyiye ulaşmada her türlü önerinizin değerli olduğunu düşünüyoruz.

Dergimizin bu düzeye gelmesinde emeği geçenlere, Patoloji Dernekleri Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Arzu Sungur'a, Yönetim Kurulu Üyelerine, önceki Baş Editör Prof. Dr. Işın Kılıçaslan'a, tüm editör arkadaşlarıma, danışma kurulu üyelerine ve yazarlara teşekkür ederim.

Esenlik dileklerimle,

Prof. Dr. Şükrü Oğuz ÖZDAMAR
Baş Editör

Keywords :